O întâlnire între preşedintele Volodimir Zelenski, secretarul de stat american Antony Blinken şi şeful Pentagonului Lloyd Austin a avut loc duminică seara la Kiev, potrivit unor informaţii difuzate de preşedinţia ucraineană, transmite luni AFP.

"Americanii sunt astăzi la Kiev. Discută chiar în acest moment cu preşedintele", a declarat, într-un interviu difuzat duminică seara pe Youtube, consilierul preşedintelui ucrainean Oleksii Arestovici, conform Agerpres.ro

Aceasta este prima întâlnire în Ucraina între preşedintele Zelenski şi reprezentanţi ai administraţiei americane de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie.

"Prietenia şi colaborarea dintre Ucraina şi Statele Unite sunt mai puternice ca niciodată", a spus Volodimir Zelenski pe Twitter cu puţin timp înaintea orei 21:00 GMT, fără a oferi alte detalii. Discuţiile urmau să se concentreze pe livrările de arme ale SUA către Ucraina.

Arestovici a repetat pe Youtube dorinţa părţii ucrainene de a i se livra arme ofensive:"Atât timp cât nu vom putea contraataca, va exista o nouă Bucea în fiecare zi", a spus consilierul preşedintelui ucrainean, menţionând oraşul din suburbia de nord-vest a Kievului devenit un simbol al atrocităţilor comise în timpul ocupaţiei ruse a regiunii în luna martie.

"Reprezentanţii americani nu ar veni aici dacă nu ar fi pregătiţi să dea (arme)", a apreciat acesta.

Sâmbătă, preşedintele Zelenski s-a declarat recunoscător administraţiei americane pentru ajutorul acordat Ucrainei, dar şi-a reiterat dorinţa de a obţine "arme şi mai grele şi mai puternice" pentru a face faţă armatei ruse.

Oleksii Arestovici a mai indicat duminică seara că "liniile de apărare sunt pe punctul de a se prăbuşi" la Mariupol, oraşul-port din sudul Ucrainei aflat în mare parte sub controlul armatei ruse şi unde ultimii luptători ucrainenii s-au baricadat, împreună cu civili, în imensul complex metalurgic Azovstal.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri