Compania producatoare de tigari British American Tobacco a raportat o majorare cu 10% a castigurilor inregistrate in primul trimestru al 2007, depasind asteptarile pietei, datorita performantelor din Brazilia si Africa de Sud si a deprecierii dolarului.

Al doilea producator mondiale de tigari, ce produce tigarile Lucky Strike, Kent, Dunhill si Pall Mall, a anuntat joi ca a inregistrat castiguri pe actiune de 24,31 pence in primele trei luni ale anului 2007, informeazaNewsIn, citand Reuters.

"Performantele din Brazilia si Africa de Sud au contribuit la rezultatele financiare ale BAT in primul trimestru al 2007", a declarat presedintele grupului, Jan du Plessis.

Citeste si:

"Privind in viitor, merita sa ne amintim ca nivelul castigurilor pe actiune a beneficiat de pe urma unor factori din al doilea trimestru al 2006. Pentru intreg anul, evolutia unor valute ar putea afecta cresterea castigurilor noastre pe actiune", a adaugat acesta.

BAT realizeaza aproximativ 40% din castigurile proprii in dolari iar aceasta moneda s-a depreciat cu aproximativ 12%. British American Tobacco controleaza aproximativ 15% din piata mondiala a tutunului.