Peter Dutton, ministrul apărării din Australia, a reiterat îngrijorările sale cu privire la amenințarea reprezentată de China și Rusia, avertizând australienii că ar trebui să fie pregătiți de război.

Declarațiile sale merg în aceeași direcție cu cele ale prim-ministrului australian Scott Morrison, care a avertizat cu privire la formarea unui nou ”arc al autocrației” pe direcția Beijing-Moscova, scrie news.com.au.

Prim-ministrul australian a adăugat că nu va ezita să se alăture aliaților în eforturile de a menține China departe de granițele Australiei. Astfel de declarații au loc și în contextul în care a fost semnat un acord de securitate între China și Insulele Solomon.

La acel moment, liderul opoziției din Insulele Solomon, Matthew Wale, și-a exprimat într-un interviu acordat televiziunii ABC dezamăgirea că Australia nu a acționat pentru a împiedica acordul cu China, deși îl avertizase pe înaltul comisar australian încă de anul trecut, scrie Agerpres.ro.

De asemenea, premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a declarat că este îngrijorată de eventuala militarizare a Pacificului în urma unui acord de securitate între China şi Insulele Solomon, informează Reuters.

Guvernul Insulelor Solomon a confirmat că intenţionează să îşi "diversifice" relaţiile de securitate, pe care le are deocamdată doar cu Australia. Anunţul a alarmat conducerile de la Canberra, Wellington şi Washington, consemnează agenţia citată.

Revenind la declarațiile lui Peter Dutton, ministrul apărării, a încurajat australienii să accepte ”realitatea vremurilor pe care le trăim”.

”Trebuie să fim realiști când vine vorba despre faptul că oameni precum Hitler și alții nu sunt doar o născocire a imaginației noastre sau că sunt istorie. Îl avem azi pe Putin, cineva care este dispus să ucidă femei și copii. Asta se întâmplă în 2022”, a declarat ministrul australian al Apărării.

El a avertizat că singura cale de a menține pacea este aceea de a transforma Australia într-o țară puternică și pregătită de război.

”Suntem într-o perioadă asemănătoare cu anii 1930 și cred că au fost mulți oameni în acei ani care și-ar fi dorit să fi vorbit mult mai devreme în acel deceniu” a adăugat Dutton.

Sursa foto: Ryan Fletcher / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri