Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău, este primul oficial din țara vecină care spune explicit că Moldova se va lupta în cazul unei invazii - cel mai probabil, rusești.

Invitat într-o emisiune a postului N24, Igor Grosu a fost întrebat dacă Moldova se poate apăra în cazul unei invazii. Președintele legislativului de la Chișinău a răspuns: ”Noi, cât de mari sau mici n-am fi, trebuie să ne facem datoria față de casa noastră. Dacă vrei ca cineva să te ajute sau să pledeze pentru tine, să pună un cuvânt, acel cineva, acel partener trebuie să vadă că tu, care locuiești în această casă, care toată viața ai trăit și trăiești pe acest pământ, tu ești cel care vrei să ți-o aperi și ți-o aperi. Aici este principiul de bază”.

Grosu a recunoscut că ”Nu e motiv de relaxare, trebuie să fim vigilenți” și a precizat că, dincolo de declarațiile Kremlinului, ”noi am respectat dintotdeauna angajamentele noastre, am fost corecți față de federația Rusă. Nu am schimbat căciula conjunctural, noi am fost consecvenți și așteptând consecvență din partea Federației Ruse.”

Suntem gata să facem tot posibilul ca să ne apărăm țara, dacă vrem să fim și să pretindem că suntem stat. Asta e regula de bază, alta nu există.

Igor Grosu, președintele Parlamentului Moldovei

Situația în zonă a devenit critică după ce un general rus a anunțat că ofensiva din Ucraina presupune și crearea unui coridor spre Transnistria, unde minoritatea rusofonă ar fi oprimată. Apoi, după o serie de presupuse ”atacuri teroriste” asupra autoproclamatei Republici Transnistrene, președintele acesteia a declarat nivel critic de alertă.

Citește și: Cum a construit propaganda rusă teoria invaziei românești în Transnistria. Totul a început cu o declarație din 2014 a lui Victor Ponta

În același timp, propagandiștii Kremlinului au început să vehiculeze ideea unei ”invazii românești” care va duce la anexarea Moldovei - și care ar face imperioasă o intervenție rusească. Oficialii ruși au anunțat apoi că ”urmăresc cu îngrijorare” situația.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri