Parlamentul german s-a pronunțat în favoarea trimiterii de armament greu în Ucraina, la scurt timp după ce a fost autorizată vânzarea de tancuri către această țară, dar și antrenarea militarilor ucraineni pe teritoriul Germaniei.

Decizia a fost luată cu o largă majoritate în urma unei moțiuni înaintate de toate cele trei formațiuni ce formează coaliția de guvernare în Germania - social-democrații (SPD), ecologiștii (“Die Grünen”) și liberalii (FDP), transmit atât Kiev Post cât și Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Documentul solicită accelerarea trimiterii de armament greu și eficient, precum și alte sisteme complexe de luptă de către Germania.

Moțiunea adoptată prevede ca armamentul să fie livrat atât direct Ucrainei, cât și indirect, prin înlocuirea stocurilor țărilor est-europene care trimit armament letal către țara aflată în război.

Acest lucru semnalează o schimbare radicală a politicii Bundestagului, care s-a arătat mult timp reticent față de o susținere atât de fermă a Ucrainei.

Informația vine în contextul în care majoritatea germanilor sunt nemulţumiţi de modul în care cancelarul federal Olaf Scholz gestionează problema războiului din Ucraina, arată un sondaj de opinie realizat de YouGov pentru dpa.

Sursa foto: Rheinmetall

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri