Coordonatoarea ONU în Ucraina a anunţat că se deplasează în sudul ţării pentru a pregăti o încercare de evacuare a oraşului Mariupol, controlat aproape în întregime de forţele ruse.

''Merg la Zaporojie pentru a pregăti evacuarea sperată din Mariupol'', port strategic bombardat şi asediat de ruşi în sud-estul Ucrainei, a indicat Osnat Lubrani pe Twitter.

Sute de militari şi civili ucraineni, între care zeci de copii, se află, potrivit Kievului, în oţelăria Azovstal din Mariupol, ultimul loc aflat în mâinile forţelor ucrainene în acest oraş a cărui primărie a estimat la cel puţin 20.000 de morţi bilanţul luptelor, scrie Agerpres.ro.

Nicio încercare de evacuare a Azovstal nu a reuşit până acum. În total, la Mariupol au mai rămas aproximativ 100.000 de civili, în condiţiile în care oraşul avea jumătate de milion înainte de invazia rusă lansată la sfârşitul lunii februarie, potrivit estimărilor autorităţilor ucrainene.

''Inamicul bombardează masiv şi blochează unităţile noastre în apropierea uzinei Azovstal'', a indicat Ministerul Apărării ucrainean în raportul său zilnic.

Comandantul Brigăzii a 36-a de puşcaşi marini din Mariupol, Serghei Volinski, a făcut din nou apel la ajutor miercuri, subliniind că are alături de el 600 de soldaţi răniţi şi sute de civili.

ONU a declarat că preşedintele Vladimir Putin a acceptat ''în principiu'' implicarea Naţiunilor Unite şi a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii în evacuarea civililor blocaţi în Azovstal.

Anunţul a fost făcut în urma întâlnirii, la Moscova, între preşedintele Putin şi secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, care a sosit la Kiev.

Sursa foto: Joint Forces Operation/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri