Generalul Gherasimov, șeful Statului Major Rus, a fost rănit la 2 zile după ce a preluat comanda forțelor din Ucraina. Cel mai important lider militar al Rusiei în acest moment, generalul de armată Valeri Gherasimov, a fost rănit în Izium, în regiunea Harkov.

Cel mai important lider militar al Rusiei în acest moment, generalul de armată Valeri Gherasimov, a fost rănit pe frontul ucrainean.

Valeri Gerasimov, în vârstă de 66 de ani, ar fi fost rănit la piciorul drept, fără fractură osoasă. Viața sa nu este în pericol.

Izium este un punct cheie în acest război, fiind cucerit de ruși, după lupte grele, abia pe 1 aprilie.

Citește și: Putin, pregătit să declare „război total” Ucrainei. Fost șef NATO: Occidentul să se pregătească de război

Valeri Gherasimov, șeful statului major rus și adjunct al ministrului apărării, este cel mai important comandant militar al lui Putin (ministrul Șoigu nu este militar de carieră). A luptat în al doilea război din Cecenia, a organizat intervenția în Siria, în sprijinul dictatorului al-Assad și i se atribuie un rol major nu doar în războiul dus acum de ruși, ci și în operațiunile din 2014 în Ucraina.

Pe 28 aprilie, Gherasimov, care nu mai fusese văzut în public de la începutul lunii martie, a fost trimis la Izium, pentru a coordona ofensiva rusească în Ucraina, în a doua fază a invaziei. Teoretic, aceasta fusese pusă sub comanda generalului Alexander Dvornikov, șeful Districtului Militar Sud, poreclit ”măcelarul din Siria”.

Pe de altă parte, așa-numita ”doctrină Gherasimov” privind războiul hibrid nu există. Termenul a fost creat de specialistul în spațiul rusesc Mark Galeotti, pentru a descrie un discurs al generalului rus. Galeotti și-a cerut scuze și a explicat că Rusia nu are o astfel de doctrină, dar termenul continuă să fie folosit de unii analiști.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri