Rusia va atinge tinta de inflatie de 8% in 2007, in pofida cresterii masive a masei monetare generata de aporturile de capital privat, a spus guvernatorul bancii centrale a Rusiei, Serghei Ignatiev, citat de Reuters, dupa cum informeaza NewsIn.

"In urmatoarele cateva luni cresterea masei monetare se va opri, cel mai probabil, in conformitate cu previziunile noastre", i-ar fi spus Ignatiev presedintelui Vladimir Putin, potrivit agentiei de stiri RIA, preluata de Reuters. "Prin urmare cred ca ne vom putea atinge tinta de inflatie de 8% in 2007", ar fi spus seful bancii centrale a Rusiei.

Masa monetara a crescut cu 41,6% in 2006, iar banca centrala se asteapta ca anul acesta sa se inregistreze o crestere de 32-34% a masei monetare, fata de cele de peste 50%, inregistrate in prezent.

Ignatiev a spus ca rata anuala a inflatiei calculata din martie 2006 pana in martie 2007 a fost de 7,4%, sub tinta de 8% fixata pentru 2007, insa cresterea masei monetare ar putea alimenta cresterea preturilor.

Rusia a afisat aporturi nete de capital privat in valoare de 13 miliarde dolari in primul trimestru din 2007, ca urmare a fondurilor stranse de companiile rusesti si a vanzarii activelor companiei petroliere falimentare Yukos.

Rezervele valutare si de aur ale Rusiei au crescut cu 22%, pana la 369 miliarde dolari anul acesta, deoarece banca centrala cumpara valutele care intra in tara. Banca centrala a Rusiei controleaza flotarea rublei, deoarece incearca sa limiteze aprecierea monedei fata de un cos de valute alcatuit din dolari si euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri