Polonia este pregătită să ajute Germania să nu mai folosească petrol din Rusia, a declarat luni ministrul climei de la Varşovia, Anna Moskwa, care şi-a exprimat speranţa în acelaşi timp că până la finalul anului va putea intra în vigoare un embargou al Uniunii Europene, relatează Reuters, transmite Agerpres.

"Noi, Polonia, suntem pregătiţi să sprijinim ambiţiile Germaniei de de-rusificare prin rafinăria noastră de la Gdansk", a declarat Anna Moskwa, care şi-a exprimat speranţa că sancţiunile împotriva petrolului rusesc nu vor mai fi astfel blocate.

Rusia a oprit săptămâna trecută livrările de gaz spre Bulgaria şi Polonia, după ce acestea au refuzat să îndeplinească cererea Moscovei de a plăti în ruble.

Moskwa a declarat anterior că principalele state membre ale UE care se opun înăspririi sancţiunilor privind gazul împotriva Rusiei sunt Austria, Germania şi Ungaria şi că blocul comunitar ar trebui să penalizeze statele care folosesc ruble pentru a plăti pentru gazul rusesc.

Ea a mai spus că Polonia vrea ca Uniunea Europeană să impună o dată clară până la care statele membre vor trebui să oprească importurile de petrol rusesc.

"Vrem ca acest pachet (de sancţiuni) să includă o dată exactă şi clară şi o cerinţă pentru toate ţările. Acest pachet ar trebui să fie unul complet, fără niciun gol".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri