Grupul rusesc Rosneft a achizitionat prin licitatie, un nou lot de active care a apartinut fostului lider din industria ruseasca a petrolului, Yukos, pentru 6,8 miliarde de dolari, a anuntat organizatorul, Fondul Bunurilor de Stat din Rusia, in urma vanzarii.

Doua societati, Neft Aktiv, filiala a gigantului petrolier Rosneft si Unitex au fost in cursa pentru achizitionarea lotului, pus in vanzare la un pret de plecare de 166,33 miliarde de ruble (6,4 miliarde de dolari), informeaza NewsIn. Participatii au urcat suma oferita cu cate 260 de milioane de ruble (10,1 milioane de dolari) la fiecare etapa.

Lotul din Yukos, care poarta numarul zece este compus in principal din doua mari filiale ale Yukos, Tomskneft si East Siberian Oil and Gas Company (VSNK) si din mai multe rafinarii mari, precum Achinsk sau Angarsk.

Unitex este o companie putin cunoscuta in Rusia si care, potrivit anumitor ziare rusesti ar avea legaturi cu gigantul gazelor, Gazprom. Aceasta a participat deja, fara rezultat, la licitatia de la inceputul lunii aprilie, pentru un alt lot de active al Yukos, care continea 20% din societatea petroliera Gazprom Neft.

Rosneft a achizitionat, deja, la sfarsitul lunii martie, cel mai mare lot de active Yukos pus in vanzare, constituit din 9,44% din capitalul fostei companii si care a fost achizitioinat cu 7,6 miliarde de dolari.

Potrivit cotidianului rusesc Vedomosti, Rosneft si Gazprom s-au inteles, deja, in legatura cu repartizarea principalelor active din loturile 10 si 11. Rosneft trebuia sa recupereze rafinariile iar Gazprom campurile de productie, a mai relatat ziarul, care a citat surse apropiate companiei Gazprom si lichidatorului grupului Yukos.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si