A treia companie de produse farmaceutice din lume, Sanofi-Aventis SA, a majorat perspectivele financiare pentru intreg anul 2007, in ciuda faptului ca a raportat un profit mai modest pentru primul trimestru al anului.

Profitul net a scazut cu 2,6% pana la 2,117 miliarde euro (2,89 miliarde dolari), insa rezultatul pentru primele trei luni ale anului au depasit estimarile unui grup de analisti care, pentru Reuters, mizasera pe un profit net de 1,75 miliarde euro, informeaza NewsIn. Acest rezultat a venit pe fondul reducerii costurilor si a taxelor, chiar daca vanzzrile au cresut cu doar 2%, pana la 7,177 miliarde euro.

Pentru intreg anul 2007, grupul mizeaza pe majorarea castigurilor pe actiune cu 9%, peste estimarile precedente, cand preconiza majorarea castigurilor cu 6% in 2007

Sanofi este considerat unul dintre potentialii cumparatori ai grupului american Bristol-Myers Squibb Co, compania fiind afectata de nesiguranta legata de principalele medicamente ale sale.

Directorul general al Sanofi, Gerard le Fur, care a preluat aceasta functie in ianuarie, intentioneaza sa contracareze aceste influente negative prin produse noi precum Acomplia, un tratament pentru obezitate.

Pe plan global, Sanofi - Aventis activeaza in sapte arii terapeutice majore fiind cel mai mare jucator de pe piata franceza de medicamente si cea europeana si numarul trei la nivel mondial.

Compania a castigat teren in sapte sectoare terapeutice majore: cardiovascular, tromboza, oncologie, tulburari metabolice, sistem nervos central, medicina interna si vaccine. Sanofi-Aventis este inregistrata la bursa din Paris si la cea din New York.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri