Atacurile ruseşti asupra reţelei de căi ferate din Ucraina au perturbat în mod grav activitatea serviciilor feroviare din această ţară, a declarat operatorul de stat al căilor ferate ucrainene, potrivit agenția DPA, citate de Agerpres.

Circa 20 de trenuri de lungă distanţă au înregistrat întârzieri de până la 12 ore, conform unei evaluări a operatorului feroviar.

"Rusia încearcă să ne distrugă logistica pentru că nu ne poate învinge pe câmpul de luptă", a apreciat şeful biroului prezidenţial de la Kiev, Andrii Iermak, într-o postare pe contul său Telegram.

El a confirmat un atac asupra infrastructurii feroviare în mijlocul oraşului Dnipro (Dnepropetrovsk).

Înregistrări video neverificate postate în mediul online sugerează că acolo a fost lovit un pod feroviar peste fluviul Nipru. Autorităţile locale au declarat că circulaţia trenurilor a fost oprită în oraş.

Rusia utilizează atacurile asupra căilor ferate într-o încercare de a întrerupe aprovizionarea cu arme occidentale a Ucrainei, notează dpa.

Sirenele de alarmă au fost activate miercuri seara aproape pe întreg teritoriul Ucrainei, dând semnalul de alarmă privind iminenţa unor atacuri aeriene. Explozii au fost semnalate în regiunile Nikolaiev (Mikolaiv), Kiev, Cerkasî şi Zaporojie.

Încă 344 de persoane au fost evacuate miercuri din oraşul-port asediat Mariupol, a anunţat guvernul ucrainean, citat de dpa.

Femei, copii şi persoane în vârstă au fost transportate în siguranţă în oraşul Zaporojie, aflat sub control ucrainean, a indicat vicepremierul Irina Vereşciuk.

"Este încă o mică victorie pentru noi", a menţionat Vereşciuk pe contul său Telegram, ţinând să mulţumească lucrătorilor ONU şi ai Comitetului Internaţional al Crucii Roşii pentru sprijinul acordat în acest sens.

Persoanele evacuate au fost preluate de-a lungul zilei de miercuri din Mariupol, Manguş, Berdiansk, Tokmak şi Vasilievka. Nu există informaţii pe moment câţi civili se află în continuare în catacombele de la combinatul siderurgic Azovstal, ultima redută a rezistenţei ucrainene din Mariupol, unde opun rezistenţă îndârjită câteva sute de militari ucraineni, între care combatanţi ai batalionului Azov.

Armata rusă a anunţat o încetare a focului în luptele din jurul combinatului Azovstal pentru joi, vineri şi sâmbătă, astfel încât civilii să poată pleca. Ar mai fi rămas acolo încă 200 de civili, dar nu se ştie cât de exactă este această cifră şi nici dacă trupele ruse îşi vor respecta promisiunea.

De altfel, Statul Major al armatei ucrainene a anunţat joi dimineaţa că trupele ruse au încercat din nou să ia cu asalt combinatul. "Cu ajutorul forţei aeriene, duşmanul şi-a reluat atacul cu scopul de a lua controlul asupra perimetrului uzinei", a informat Statul Major al forţelor armate ucrainene într-un buletin de război. Agenţia dpa notează că informaţiile nu au putut fi verificate din surse independente.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri