Peste 6 miliarde de euro - posibil chiar 7, conform unui anunț oficial - s-au strâns la Conferința Internațională la Nivel Înalt a Donatorilor pentru Ucraina, organizată la Varșovia. Premierul Româmiei a participat online.

Conferinţa internaţională de donatori organizată la Varşovia pentru a colecta fonduri care să ajute Ucraina aflată în război a strâns peste 6 miliarde de euro, a anunţat premierul polonez Mateusz Morawiecki, potrivit Agerpres.

Ce contribuție a anunțat România

Comisia Europeană a promis 200 de milioane de euro ajutor pentru persoanele strămutate pe teritoriul Ucrainei.

Ţări precum Finlanda, Republica Cehă, Croaţia şi altele au promis milioane de euro sprijin umanitar şi militar, în timpul acestei conferinţe menite să ajute Ucraina să facă faţă urmărilor economice şi umanitare ale invaziei ruse şi care este găzduită de Polonia şi Suedia, în cooperare cu preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului European.

Prim-ministrul Ionel-Nicolae Ciucă a participat în format online, la Conferința Internațională și, conform anunțului oficial, a prezentat o nouă contribuție de asistență umanitară în valoare de 3,2 milioane euro.

Statistic: Total bilateral aid commitments to Ukraine as a percentage of donor gross domestic product (GDP) between February 24 and March 27, 2022, by country | Statista
Find more statistics at Statista

Franța, ajutor de 300 de milioane de dolari

La rândul său, preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat într-un mesaj video că Franţa îşi va majora în acest an cu 300 de milioane de dolari ajutorul său financiar acordat Ucrainei, de la 1,7 la 2 miliarde de dolari în total. Acest nou sprijin nu se referă la ajutorul militar.

Franţa a susţinut deja Ucraina cu 100 de milioane de euro ajutor umanitar în timpul primelor zile ale invaziei ruse şi a permis livrarea a peste 800 de tone de materiale, printre care echipamente medicale. De asemenea, ea a deblocat 1,7 miliarde de dolari pentru a susţine bugetul statului ucrainean şi investiţiile sale.

"Solidaritatea exprimată de Polonia, Slovacia, România, Ungaria, Republica Cehă, Republica Moldova este excepţională, este corect şi normal ca noi să le putem sprijini colectiv în efortul lor de solidaritate, alături de sprijinul direct pe care îl acordăm Ucrainei", a adăugat preşedintele francez.

"Trebuie să fim gata să asumăm acest efort pe termen lung, în contextul unui conflict care, din păcate, riscă să continue şi noi nu am văzut încă toate consecinţele dramatice" ale lui, a conchis Macron, adăugând că determinarea şi demnitatea populaţiei şi autorităţilor ucrainene stârnesc "admiraţia tuturor".

Statistic: Total bilateral aid commitments to Ukraine between February 24 and March 27, 2022, by country (in billion euros) | Statista
Find more statistics at Statista

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri