Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că l-a invitat luni la Kiev pe cancelarul german Olaf Scholz, transmite dpa.

Cancelarul Scholz ar putea face un "pas politic foarte puternic" şi ar putea veni în capitala Ucrainei, a afirmat preşedintele Zelenski la un eveniment video găzduit de grupul de reflecţie londonez Chatham House.

Invitaţia este valabilă de ceva vreme, a adăugat liderul de la Kiev, conform Agerpres.ro.

În aceeaşi zi, 9 mai, Rusia va organiza o paradă militară care celebrează, în mod tradiţional, victoria armatei sovietice asupra Germaniei naziste.

Guvernul german a anunţat joi că ministrul de externe Annalena Baerbock se va deplasa la Kiev, dar nu au fost dezvăluite alte detalii.

În prezent, relaţiile dintre Kiev şi Berlin sunt tensionate după ce, la mijlocul lunii aprilie, preşedintelui german Frank-Walter Steinmeier i s-a comunicat să nu se deranjeze să vină la Kiev.

La începutul lunii mai, ambasadorul ucrainean la Berlin, Andrij Melnyk, l-a acuzat în termeni duri pe cancelarul federal Olaf Scholz pentru refuzul de a vizita Kievul.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri