Marea Britanie a anunţat că va oferi sprijin şi ajutor militar Ucrainei în valoare de 1,3 miliarde de lire sterline, comunicând acest angajament suplimentar înaintea reuniunii video a liderilor G7 cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, transmite Reuters.

Premierul Johnson a fost unul din cei mai puternici susţinători ai eforturilor Ucrainei de a rezista forţelor ruse de la lansarea invaziei pe 24 februarie, conform Agerpres.ro.

Guvernul premierului Boris Johnson a trimis în Ucraina rachete antitanc, sisteme de apărare aeriană, precum şi alte arme.

Noul angajament aproape dublează angajamentele anterioare ale Marii Britanii privind cheltuielile destinate Ucrainei. Executivul britanic a spus că este cea mai mare rată a cheltuielilor pentru un conflict de la războaiele din Irak şi Afganistan, fără a furniza alte detalii.

"Atacul brutal al lui Putin nu doar cauzează devastări de nedescris în Ucraina, ci ameninţă de asemenea pacea şi securitatea în întreaga Europă", a spus premierul Johnson într-un comunicat.

Săptămâna trecută, Boris Johnson a devenit primul lider occidental care s-a adresat parlamentului Ucrainei de la începutul invaziei ruse.

Marea Britanie a declarat că aceste cheltuieli suplimentare pentru Ucraina vor proveni dintr-o rezervă utilizată de guvern pentru situaţii de urgenţă.

Guvernul a mai spus că premierul Johnson va găzdui o întâlnire a companiilor de apărare de top la sfârşitul acestei luni pentru a discuta despre creşterea producţiei ca răspuns la creşterea cererii create de războiul din Ucraina.

Deşi Marea Britanie a oferit un ajutor militar semnificativ, până acum a acceptat relativ puţini refugiaţi ucraineni din cele peste cinci milioane care au fugit din calea războiului. Guvernul britanic a declarat sâmbătă că până acum a eliberat peste 86.000 de vize pentru ucraineni, dintre care aproximativ 27.000 au ajuns în Marea Britanie.

Un ajutor suplimentar vine și din partea Germaniei, ministerul german al dezvoltării anunțând încă 63 de milioane de euro pentru Ucraina.

"Este important pentru mine că Germania ajută Ucraina nu numai din punct de vedere militar, dar face şi viaţa mai suportabilă pentru poporul Ucrainei", a declarat ministrul dezvoltării Svenja Schulze pentru ziarul Bild am Sonntag.

"Din acest motiv am mărit programul de ajutor imediat pentru Ucraina de la 122 de milioane la 185 de milioane de euro, care vor fi folosiţi pentru refacerea alimentării cu apă potabilă şi reconstruirea apartamentelor, şcolilor şi grădiniţelor distruse".

"Alte ministere dau şi mai mult şi o vom face şi noi. Acolo unde bombele au încetat să cadă, Germania va ajuta reconstrucţia cu miliarde. Ministerul meu se pregăteşte deja pentru asta", a adăugat oficialul german.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri