Moscova este scena ultimelor repetiții pentru parada de 9 Mai, zi în care Rusia sărbătorește victoria împotriva Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

Parada din acest an are parte de mai multă atenție la nivel internațional decât de obicei, deoarece are loc în contextul în care războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei continuă de mai bine de 70 de zile.

Mai mulți analiști occidentali sunt de părere că Putin va anunța, cu ocazia zilei de 9 Mai, faptul că Rusia intră oficial în război cu Ucraina, mutare ce i-ar permite să-și intensifice campania în țara condusă de Volodimir Zelenski. Deși este clar că Rusia e în război cu Ucraina de mai bine de 70 de zile, rușii continuă să numească acest conflict drept ”operațiunie militară specială”.

Cu o zi înainte de parada organizată de Rusia cu ocazia zilei de 9 Mai, liderii grupului națiunilor celor mai industrializate(G7) se reunesc în videoconferință, reuniune în cadrul căreia este de așteptat ca îngrijorările privind invazia Rusiei în Ucraina să reprezinte punctul central al întâlnirii. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ar urma să intervină în cadrul evenimentului online pentru a-i informa pe liderii Regatului Unit, Canadei, Franţei, Germaniei, Italiei, Japoniei şi SUA despre situaţia din teren.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri