Într-un discurs înregistrat din Borodianka, o suburbie grav avariată a Kievului, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut o paralelă între invazia germană din timpul celui de-al doilea Război Mondial şi actuala invazie rusă a ţării sale, transmite dpa.

"O reconstrucţie sângeroasă a nazismului a fost organizată în Ucraina", a declarat Zelinski, referindu-se la atacul Rusiei asupra Ucrainei, într-o înregistrare video în alb-negru în faţa mormanelor de moloz unde înainte se ridica un bloc de apartamente. "O repetiţie fanatică a acestui regim. A ideilor, acţiunilor, cuvintelor şi simbolurilor sale. O reproducere cu detalii maniacale a atrocităţilor şi 'alibiului' său, care aparent dă răului un scop sacru", a apreciat Zelenski într-un discurs pe care dpa îl califică drept "emoţional", conform Agerpres.ro.

Zelenski a acuzat conducerea rusă că a eliminat cuvântul "niciodată" din sloganul său antirăzboi odată cu lansarea invaziei din 24 februarie şi l-a înlocuit cu sloganul "Putem repeta". De la începutul invaziei, ruşii au repetat multe atrocităţi naziste, doar că sub alte sloganuri, a acuzat şeful statului ucrainean.

De 8 mai, cu ocazia încheierii celui de-al doilea Război Mondial, odată cu semnarea actului de capitulare necondiţionată a Germaniei naziste, Zelenski a amintit contribuţia poporului ucrainean la victoria aliaţilor împotriva lui Adolf Hitler. Ucraina a suferit din cauza bombardamentelor, asasinatelor în masă şi a ocupaţiei, a pierdut oameni în lagărele de exterminare şi în camerele de gazare, şi prizonieri de război şi oameni forţaţi la muncă silnică, dar într-un final tot a câştigat, a amintit Zelenski.

O dovadă în acest sens este buncărul "Wehrwolf" al lui Adolf Hitler din apropierea oraşului Viniţa, în partea central-vestică a Ucrainei. Aceasta demonstrează că răul nu poate eluda responsabilitatea şi nu se poate "ascunde în buncăr", a atras atenţia Zelenski, o aluzie la preşedintele rus Vladimir Putin pe care criticii l-au acuzat în mod repetat că, de la declanşarea războiului în Ucraina, şi-a luat măsuri de precauţie şi se adăposteşte într-un loc secret.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri