În cazul unui război nuclear, Rusia poate distruge țările NATO în doar o jumătate de oră. Acest lucru a fost anunțat de directorul general al Roskosmos, Dmitri Rogozin. El a menționat că un astfel de deznodământ nu poate fi admis, deoarece va afecta starea Pământului.

”Într-un război nuclear, țările NATO pot fi distruse de noi într-o jumătate de oră, dar nu trebuie să admitem acest război, deoarece consecințele unui schimb de atacuri nucleare ar afecta starea Pământului nostru. Drept urmare, va trebui să învingem acest inamic mai puternic, din punct de vedere economic și militar, prin mijloace armate convenționale”, a scris Rogozin pe canalul său de Telegram, scrie G4Media.

Aleksei Zaiţev, director adjunct al Departamentului Informaţii şi Relaţii cu Presa din Ministerul rus de Externe, a declarat recent că Rusia nu va folosi arme nucleare în timpul operațiunii speciale militare în Ucraina.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei operațiuni speciale în Ucraina pe 24 februarie. Potrivit acestuia, obiectivele ei sunt demilitarizarea și denazificarea, precum și acordarea de asistență locuitorilor din Donbas.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a vorbit recent despre riscurile reale ale războiului nuclear. Potrivit acestuia, declarația celor ”cinci puteri nucleare” despre inadmisibilitatea acestui lucru reprezintă o poziție principială pentru Federația Rusă.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri