Elon Musk a afirmat că, dacă va prelua controlul asupra Twitter, va ridica suspendarea definitivă a contului fostului preşedinte american Donald Trump, decisă după atacul asupra Capitolului, spunând că a fost o decizie "greşită din punct de vedere moral" şi "lipsită de sens".

"Cred că a fost o eroare deoarece acest lucru a alienat o mare parte din ţară şi nu l-a împiedicat până la urmă pe Donald Trump să se facă auzit", deoarece el este acum pe propria reţea de socializare, a subliniat el într-o conferinţă, a scris Reuters, preluată de Agerpres.

Şeful Tesla, care se consideră un "absolutist al libertăţii discursului", a semnat recent un acord de 44 de miliarde de dolari pentru a achiziţiona platforma de social media.

Suspendarea contului lui Trump, care avea peste 88 de milioane de urmăritori, i-a redus la tăcere principala portavoce cu câteva zile înainte de sfârşitul mandatului său şi a venit după mai mulţi ani de dezbateri despre cum ar trebui să modereze companiile de social media conturile liderilor mondiali puternici.

Trump a fost suspendat permanent de pe Twitter la scurt timp după asaltul de la 6 ianuarie 2021 al susţinătorilor săi asupra Capitolului. Twitter şi-a motivat decizia prin "riscul unor noi incitări la violenţă".

Trump a declarat anterior la Fox News că nu va mai reveni pe Twitter chiar dacă Musk va cumpăra platforma şi îi va reactiva contul, spunând că va folosi propria aplicaţie de social media numită Truth Social, care s-a lansat pe Apple la sfârşitul lunii februarie, dar care a avut probleme de funcţionare până recent, când a început să permită un număr mai mare de utilizatori.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri