Noul co-presedinte al grupului EADS, companie mama a constructorului de aeronave Airbus, a eliminat vineri posibilitatea unei majorari de capital inainte ca managementul grupului sa produca "progrese vizibile" privind redresarea Airbus.

Co-presedintele EADS, Ruediger Gruebe, a confirmat ca decizia privind dividendul va fi lasata actionarilor minoritari, deoarece consiliul de administratie nu a putut cadea de acord in acest sens. Gruebe s-a adresat pentru prima data actionarilor din aceasta pozitie, dupa ce l-a inlocuit in cursul lunii trecute pe Manfred Bischoff.

"Membrii consiliului de administratie au fost cu totii de parere ca dividendul ar trebui sa fie redus considerabil", a precizat acesta potrivit NewsIn. EADS a platit un divident de 0,65 euro pe actiune in cursul anului trecut, din castigurile obtinute in 2005.

Gruebe a adaugat ca EADS ramane in continuare decis sa majoreze ritmul de crestere al dividendului, insa acest lucru depinde de pozitia financiara a companiei si de perspectivele de afaceri.

Gruebe a mai spus ca problema cerintelor de finantare si a diferitelor instrumente de piata au fost dezbatute de consiliul de administratie al EADS, insa a precizat ca nu va avea loc nicio majorare de capital inainte de redresarea companiei Airbus, conform planului de restructurare Power 8, si inainte ca livarile aeronavelor A380 sa se faca la timp.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
In vizita la francezii care vor sa asambleze rachete la Ploiesti