Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO a discutat despre posibilitatea încheierii războiul din Ucraina. Deși oficialul se declară încrezător cu privire la victoria Ucrainei, Geoană crede că acest conflict militar va mai dura, „sunt mulți factori care influențează situația de pe teren”.

„Sunt mulți factori care influențează situația de pe teren. Sunt factori militari și aici evident va conta mult modul în care cele două forțe care sunt contrapuse pe terenul de luptă se vor comporta. Pe lângă faptul că armata ucraineană este practic o armată de tip NATO, pregătită de noi de foarte mulți ani și că primesc în mod constant și accelerat din partea aliaților. Există un element mai puțin cuantificabil, oarecum imponderabil, care e legat de starea de spirit a celor două părți. Vedem pe partea ucraineană o mobilizare fără precedent, un element de coeziune și de bravură ieșită din comun pe care le aplaudăm, iar în partea rusă vedem opusul acestei situații. Vedem un moral scăzut din partea trupelor, dificultate de a-și completa efectivele pierdute în prima parte războiului”, a declarat Mircea Geoană, la Digi 24.

Secretarul general adjunct al NATO mai spune că perspectiva alianței din care face parte este de a nu submina capacitatea Federației Ruse, ce are în continuare forțe considerabile în acest conflict militar declanșat în Ucraina. Mircea Geoană susține că situația va trebui, în cele din urmă să ducă la un deznodământ, însă „acesta probabil nu va fi prea apropiat”.

„Spun asta cu regret pentru că ne dorim cu toții să se oprească suferințele umane încetând acest conflict. E foarte posibil că acest război să continue, însă noi vom continua să susținem Ucraina pentru că poate câștiga acest război și într-un fel merită să câștige acest război pentru felul în care își apară suveranitatea, independența și demnitatea ca stat european”, a mai precizat Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri