Negocierile cu Rusia asupra soluţionării conflictului declanşat de agresiunea rusă asupra Ucrainei sunt suspendate, a declarat la televiziunea naţională negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak, care este şi consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski, relatează CNN, preluat de Agerpres.

''Rusia rămâne într-un mod de gândire stereotip'', nu a înţeles procesele din lumea de azi şi rolul ei negativ şi nici nu şi-a dat seama că războiul ''nu va mai merge conform regulilor, planurilor şi graficului său'', a motivat oficialul ucrainean suspendarea negocierilor.

''Rezistenţa Ucrainei, rezistenţa profesionistă creşte, iată de ce nu există nicio cale ca Rusia să-şi atingă obiectivele'', a adăugat el, referindu-se la evoluţiile de pe câmpul de luptă.

Consilierul prezidenţial ucrainean a mai susţinut că elita politică din Rusia doreşte ''să continue negocierile ca un element al propagandei lor de uz intern'' şi că ''se teme să spună adevărul, acela că trebuie să se retragă din război în condiţii complet diferite faţă de cele anunţate iniţial''.

''În opinia mea, este un obiectiv strategic pentru ruşi: totul sau nimic'', a mai spus oficialul ucrainean, care a confirmat de asemenea că preşedintele Zelenski nu va semna acordul Minsk-2 privind statutul de autonomie al regiunilor separatiste proruse Doneţk şi Luhansk din estul Ucrainei.

Consilierul prezidenţial ucrainean le-a adresat de asemenea reproşuri politicienilor europeni care doresc un compromis cu Rusia. ''Nu! Federaţia Rusă trebuie să se simtă oprimată după acest război'', crede Mihailo Podoliak.

Mai devreme în aceeaşi zi, viceministrul rus de externe Andrei Rudenko a declarat că între Rusia şi Ucraina nu mai există la ora actuală "niciun fel" de negocieri după ce Kievul ''a abandonat, de fapt, procesul de negociere".

Într-o discuţie telefonică cu preşedintele finlandez Sauli Niinisto, preşedintele rus Vladimir Putin a spus că negocierile ruso-ucrainene sunt întrerupte, întrucât ''partea ucraineană nu a arătat niciun interes pentru un dialog constructiv''.

După reuniunea de la Istanbul din 29 martie nu a mai avut loc nicio întâlnire faţă în faţă între cele două delegaţii. În timp ce Ucraina acuză Rusia că trupele sale au comis atrocităţi în teritoriile ocupate, Rusia acuză Ucraina că a revenit asupra unor propuneri formulate la Istanbul şi consideră că aceste schimbări de poziţie sunt rezultatul unor influenţe ale Washingtonului asupra Kievului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri