Linde, cel mai mare producator mondial de gaz industrial a inregistrat o crestere a profitului din activitatea de baza cu peste 10% in primul trimestru al anului, a anuntat, vineri, compania, care si-a confirmat previziunile de vanzari si profit mai mare in 2007, informeaza NewsIn.

Castigurile inainte de impozitare, aplicarea dobanzilor, deprecierii si amortizarilor a crescut pana la 569 milioane de euro, de la suma revizuita de 517 milioane, obtinuta in aceeasi perioada a anului trecut. "Crestem intr-un ritm mai rapid decat piata si suntem pe cale de a ne atinge tintele pe termen scurt si mediu", a declarat directorul executiv, Wolfgang Reitzle.

Veniturile au crescut cu 9,4%, pana la 2,86 miliarde euro iar profitul net a urcat la 458 milioane de euro, de la 135 milioane in primul trimestru din 2006, datorita castigurilor reziduale. Cifra de afaceri a Linde a crescut, de asemenea, cu 20%, pana la 2,93 miliarde euro, mai scrie Reuters.

Linde a achizitionat, anul trecut, compania rivala BOC, cu 8,2 miliarde de lire sterline (16,3 miliarde dolari), printr-o preluare controlata care a impins compania germana in fata altor trei competitori, printre care si Air Liquide si a transformat-o in lider de piata. Datorita transformarii, Linde estimeaza in prezent o crestere cu 10% pe an a castigurilor brute, pana la trei miliarde euro in 2010.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce castiguri mai aduc fondurile atasate unei asigurari unit-linked