Bank of America a dat in judecata vineri banca olandeza ABN Amro, din cauza acordului privitor la cumpararea subsidiarei americane LaSalle a ABN de catre Bank of America, informeaza NewsIn. A doua banca americana, Bank of America, vrea sa obtina o hotarare judecatoreasca prin care unitatea LaSalle sa nu poata fi vanduta niciunei alte parti.

In procesul intentat bancii olandeze la Tribunalul Districtual din Manhattan, Bank of America acuza ABN ca "s-a imbogatit nejustificat" cu miliarde de dolari, datorita primei pe care Bank of America a fost de acoprd sa o plateasca in cadrul ofertei sale in valoare de 21 miliarde dolari pentru subsidiara LaSalle. Bank of America a cerut daune banesti a caror valoare nu a mentionat-o.

Un tribunal olandez a decis joi ca ABN Amro trebuie sa suspende vanzarea diviziei sale americane LaSalle in valoare de 21 miliarde dolari catre Bank of America. Tribunalul comercial din Amsterdam a hotarat ca tranzactia trebuie sa fie aprobata de catre actionari, la fel ca si orice alta decizie privitoare la vanzarea bancii sau a unei parti a acesteia.

Vanzarea diviziei LaSalle este una dintre conditiile pentru eventuala preluare, in valoare de 63,26 miliarde euro, a ABN Amro de catre Barclays. Consortiul alcatuit din Royal Bank of Scotland, banca Santander din Spania si grupul belgiano-olandez Fortis a indicat insa ca vrea sa plateasca mai mult pentru preluarea ABN, 72 miliarde euro, daca divizia americana LaSalle ramane la ABN Amro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri