Chanpeng Zhao, fondatorul Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare de criptomonede din lume, a glumit la începutul acestei săptămâni că este „din nou sărac” după ce investițiile în criptomoneda „Luna” s-au prăbușit de la 1,6 miliarde de dolari în urmă cu doar o lună la aproximativ 2.200 de dolari în această săptămână.

Într-un tweet de luni, Zhao a spus că Binance deținea 15 milioane de token-uri Luna. Binance a primit aceste token-uri în schimbul investiției sale de 3 milioane de dolari din 2018 în rețeaua Terra, pe care se bazează Luna. Criptomonedele Luna din portofoliul său „nu au fost niciodată mutate sau vândute”, a scris Zhao, relatează BusinessInsider.

Deținerile Binance de criptomonede Luna valorau 1,6 miliarde de dolari la începutul lunii aprilie, când a atins prețul maxim, dar prăbușirea recentă a făcut ca valoarea să scadă la aproximativ 2.200 de dolari în această săptămână. Moneda se tranzacționa la aproximativ 0,0001468 dolari de joi (19 iunie).

Implozia prețului pentru Luna a început atunci când criptomoneda-soră, TerraUSD, și-a pierdut legătura cu dolarul american în urmă cu două săptămâni. Evaluările celor două criptomonede sunt legate una de alta. Când prețul TerraUSD a scăzut, investitorii s-au grăbit să-și retragă deținerile într-un scenariu similar cu o rulare bancară. Prăbușirea TerraUSD, la rândul ei, a tras în jos prețul lui Luna.

S-a estimat că prăbușirea a celor două monede virtuale a șters peste 50 de miliarde de dolari din valoarea lor.

După această depreciere masivă, Zhao a cerut echipei Terra să ramburseze mai întâi sumele către investitorii de retail, adică aceia care au cumpărat monedele prin platformele de tranzacționare.

„Pentru a da exemplu în ceea ce privește protecția utilizatorilor, Binance va renunța la pretențiile sale și va cere echipei de proiect Terra să compenseze mai întâi utilizatorii de retail, (lăsând - nr.r) Binance ultimul, dacă va mai fi cazul”, a scris el pe Twitter.

În ciuda comentariilor sale, Zhao, în vârstă de 45 de ani, cu siguranță un sărac. El are o avere netă de aproximativ 14,8 miliarde de dolari începând de joi, pe baza estimărilor Bloomberg. Cea mai mare parte a averii sale provine probabil din cota sa deținută în compania Binance, estimată la 70%, potrivit Forbes.

Valoarea de piață a Binance este estimată a fi de șase ori mai mare decât cea a celui mai apropiat concurent al său, Coinbase, și a încasat aproximativ 14,6 miliarde de dolari în comisioane de tranzacționare anul trecut.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri