Yuri Shevchuk, un popular cântăreț rus în vârstă de 65 de ani, riscă să fie condamnat la închisoare după ce a ținut un discurs în care l-a ironizat pe Vladimir Putin numindu-l ”Cezarul nostru” și în care a menționat că patria nu este reprezentată de ”fundul președintelui”.

Muzicianul rock Yuri Shevchuk susținea un concert în fața a 10.000 de fani din orașul rus Ufa (circa 1,1 milioane de locuitori) atunci când l-a ironizat pe Vladimir Putin denumindu-l „Cezarul nostru”. Shevchuk a criticat și invazia lui Putin, discursul cântărețului fiind aplaudat la scenă deschisă de mulțime, scrie Mirror.co.uk.

Riscând o pedeapsă cu închisoarea, în conformitate cu legile draconice ale Rusiei, el a întrebat mulțimea: “Oamenii sunt acum uciși în Ucraina, pentru ce?

„De ce mor băieții noștri acolo? Prieteni, pentru ce mor tinerii Rusiei, [și] bătrânii, femeile, copiii? — Din cauza unor planuri napoleoniene ale Cezarului nostru?

„Patria nu este fundul președintelui care ar trebui să fie mângâiat și sărutat în permanență.

„Patria-mamă este o bunică săracă care vinde cartofi [pentru a supraviețui] la o gară”

„Aceasta este patria [aplauze puternice].”

Liderul emblematicei trupe de rock rusești DDT are un lung palmares de declarații anti-război, el fiind un opozant și al conflictelor din Cecenia, dar și din fosta Iugoslavie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri