Compania Berkshire Hathaway, controlata de multimiliardarul Warren Buffett a inregistrat o crestere cu 12% a profitului in primul trimestru, deoarece s-au marit castigurile afacerilor de asigurari si servicii utilitare, informeaza NewsIn
Profitul net al companiei de asigurari si investitii a crescut, in primele trei luni din 2007, pana la 2,6 miliarde de dolari, respectiv 1.682 dolari pentru fiecare actiune de clasa A, de la 2,31 miliarde de dolari, respectiv 1.501 dolari, in aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile au urcat cu 45%, pana la 32,92 miliarde de dolari.

Profitul de operare, fara castigurile si pierderile din investitii, a crescut cu 24%, pana la 2,21 miliarde de dolari, echivalentul a 1.434 de dolari pe actiune. Potrivit estimarilor Reuters, analistii prevedeau un profit de operare usor mai ridicat, de 1.447 dolari pe actiune.

"Rezultatele par solide", a declarat economistul Thomas Russo, care contribuie la efectuarea investitiei de trei miliarde de dolari la Gardner Russo & Gardner din Lancaster, in statul american Pennsylvania, din care 8% este directionata catre Berkshire. Russo a adaugat ca anul a inceput bine pentru compania lui Buffett, avand in vedere ca o mare parte din veniturile si castigurile companiei vor proveni din trimestrele urmatoare.

Profitul din subscrierile pentru asigurari au urcat cu 82%, pana la 601 milioane de dolari iar castigul din investitiile in asigurari a crescut cu 6%, pana la 748 milioane de dolari. Pe de alta parte, profitul din afacerile in domenii din afara campului de asigurari a ajuns la 894 milioane de dolari, in crestere cu 16%. Achizitia, in martie 2006, a uzinei vest-americane PacifiCorp a contribuit la cresterea profitului brut din domeniul energiei si utilitatilor cu 26%.

Asigurarile genereaza, de obicei, peste jumatate din profitul Berkshite. Primele au crescut de peste doua ori, pana la 13,51 miliarde de dolari, in care sunt incluse si cele peste sapte miliarde de acordul de reasigurare Equitas, intrat in vigoare in data de 30 martie.

Buffett a declarat, cu doua luni in urma, ca rezultatele din asigurari ar trebui "sa se deterioreze" dar vor fi "satisfacatoare" in 2007. Acesta a mai spus ca Berkshire este in continuare pregatit sa piarda sase miliarde de dolari din cauza unei singure furtuni.

Cunoscut drept Oracolul din Omaha, Buffett a transformat, incepand cu 1965, Berkshire, dintr-o companie falimentara de textile intr-un conglomerat de 169 de miliarde de dolari prin achizitii si prin investitii la bursa. Revista Forbes l-a plasat, in luna martie, pe locul doi in topul celor mai bogati oameni din lume, dupa fondatorul Microsoft, Bill Gates.

Actiunile de clasa A ale Berkshire au inchis vineri la cotatie de 109.250 de dolari, in crestere cu 650 de dolari, in timp ce actiunile de clasa B au urcat cu 13,25 dolari, pana la 3.631 dolari. Actiunile de clasa A au urcat cu 24% in ultimul an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri