Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore, împreună cu acesta fiind reținut și cumnatul acestuia, Petru Merineanu, conform publicației deschide.md

Procurorul general interimar al Republicii Moldova, Dumitru Robu, a confirmat inițial pentru publicația deschide.md că fostul președinte Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore, acesta fiind acuzat de șase infracțiuni, printre care trădare de țară, corupție și îmbogățire ilicită.

Știrea a fost însă infirmată ulterior de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale din Republica Moldova, Mariana Cherpec. "Este prematur să vorbim despre o reținere a lui Igor Dodon atât timp cât acțiunile de urmărire penală sunt în curs de desfășurare", a declarat aceasta pentru Radio Chișinău.

În cele din urmă, însă, știrea a fost confirmată în această după amiază de procurorii anticorupție din Moldova, atât Dodon, cât și cumnatul său, Petru Merineanu, fiind reținuți, dar urmând să fie escortați după finalizarea perchezițiilor.

Igor Dodon a fost subiectul unor percheziții la domiciliul lui Igor Dodon în cadrul dosarului „kuliok” (săcoșă), în centrul acestuia fiind imaginile video din anul 2019 de la sediul Partidului Democrat din Moldova (PDM), în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi fost bani, președintelui Igor Dodon.

În imaginile video prezentate, Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea „Barsetka” (borsetă, n.r.) Botnari, care la rândul său urma să i-o transmită lui Cornel Furculiță, membru PSRM.

Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM, conform aceleiași surse.

Inclusiv oficialii dela Moscova au reacționat în cazul reținerii lui Igor Dodon. "Suntem alarmați că din nou astfel de practici și persecuții sunt folosite împotriva celor care sunt susținători ai dezvoltării unor relații prietenoase, reciproc avantajoase cu Federația Rusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, ca reacție la perchezițiile și acuzațiile aduse de procurorii de la Chișinău împotriva fostului președinte rusofil Igor Dodon, conform agenției TASS.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri