Excentricul antreprenor Elon Musk a ieșit din clubul domnilor cu averi de peste 200 de miliarde de dolari după ce acțiunile Tesla au scăzut cu 7%, dar continuă să rămână cel mai bogat om al planetei, relatează BusinessInsider.

După cum v-ați putut da seama destul de rapid, în clubul mai sus menționat Musk era singurul, dar acum a rămas pustiu.

Averea lui Musk a scăzut cu 5,4%, la 193 miliarde de dolari, în contextul în care prețul acțiunilor producătorului de mașini electrice a scăzut la bursă. Asta înseamnă că Elon Musk a pierdut 11,1 miliarde dolari într-o singură zi.

Tesla a scăzut cu 41% până în prezent, față de cel mai înalt punct atins vreodată, deoarece sectorul tehnologic s-a tranzacționat mai mult, cu alte cuvinte lumea vinde în volume mari din acțiunile pe care le deține, iar cumpărătorii le iau la preț redus.

În cazul Tesla, acțiunile au scăzut foarte mult după ce Elon Musk a anunțat că suspendă preluarea pentru 44 de miliarde de dolari a platformei de socializare Twitter.

Musk a stârnit controverse cu această preluare când a amenințat că își va reduce oferta în funcție de numărul de roboți de pe platforma de socializare (conturi false). Incertitudinea legată de încheierea tranzacției pare să fi afectat și valoarea Tesla.

Retail jobs

„Acest spectacol de circ a reprezentat o problemă majoră asupra acțiunilor Tesla”, a spus Dan Ives de la Wedbush. „Musk se află la o răscruce de drumuri și trebuie să decidă următorul pas în această telenovelă, deoarece răbdarea investitorilor Tesla este foarte slabă”.

Musk a mai ieșit din clubul de 200 de miliarde de dolari de două ori în acest an - o dată în februarie și apoi din nou în martie. Creșterile bursiere l-au împins înapoi peste acel prag în ambele ocazii.

Valoarea netă a lui Musk se află acum la cel mai scăzut nivel din august anul trecut, conform indicelui Bloomberg Billionaires. El a pierdut aproximativ 78 de miliarde de dolari în acest an, dar este în continuare cel mai bogat om din lume.

Musk este cu 65 de miliarde de dolari mai bogat decât Jeff Bezos, care a pierdut 65 de miliarde de dolari în acest an, în condițiile în care acțiunile Amazon s-au depreciat cu 38% până în prezent. Bill Gates, Warren Buffett, președintele LVMH Bernard Arnault și industriașul indian Gautam Adani au averi, de asemenea, peste 100 de miliarde de dolari.

Citeste si:
Elon Musk mai concediază alți 200 de oameni de la Tesla
Elon Musk mai concediază alți...

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri