Cancelarul federal german Olaf Scholz s-a declarat "convins" că Rusia nu va câştiga războiul în Ucraina, afirmând de asemenea că preşedintele rus Vladimir Putin nu va fi autorizat să "dicteze" pacea, informează AFP, citată de Agerpres.

"Putin nu trebuie să câştige războiul său. Şi eu sunt convins: el nu îl va câştiga", a declarat cancelarul federal în timpul unui discurs susţinut la reuniunea Forumului Economic Mondial de la Davos, în Elveţia.

Preşedintele rus, care a lansat invazia asupra Ucrainei în urmă cu trei luni, "şi-a ratat deja obiectivele strategice", a spus Olaf Scholz, apreciind că "o invadare a întregii Ucraine" pare astăzi "mai îndepărtată decât la începutul ofensivei".

Aceasta se explică, potrivit lui Scholz, atât prin rezistenţa "impresionantă" a forţelor ucrainene, cât şi prin reacţia aliaţilor occidentali, care au impus sancţiuni fără precedent împotriva Moscovei şi au susţinut Kievul, inclusiv militar.

"Nu facem nimic ce ar putea implica NATO în război. Pentru că aceasta ar însemna o confruntare directă între puteri nucleare", a reiterat cancelarul federal al Germaniei. Însă "Putin trebuie făcut să înţeleagă că el nu va putea dicta pacea. Ucraina nu o va accepta şi nici noi", a insistat el.

"Pentru mine este clar că Putin nu va negocia serios asupra păcii decât dacă va înţelege că nu poate sparge rezistenţa Ucrainei", a adăugat Scholz.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri