Unul dintre cei doi consilieri importanti ai presedintelui Bancii Mondiale, Paul Wolfowitz, a demisionat luni spunand ca nu mai poate ajuta eficient in continuarea misiunii institutiei in conditiile actualei crizei de conducere, relateaza Reuters citata de NewsIn.

Kevin Kellems, care a fost consilier al lui Wolfowitz din 2002, la Pentagon si in timpul planificarii razboiului din Irak, a declarat ca demisioneaza "pentru a profita de alte oportunitati".

"Avand in vedere situatia a actuala creata in jurul conducerii Bancii Mondiale, este foarte dificil sa fii eficient in indeplinirea misiunilor institutiei", a declarat Kellems.

Paul Wolfowitz, in varsta de 63 de ani, este criticat dupa o serie de dezvaluiri aparute in presa americana, potrivit carora, la scurt dupa numirea sa in 2005, a hotarat o marire spectaculoasa de salariu pentru o colaboratoare cu care a avea o relatie. Mai multe voci importante pe plan international au cerut demisia lui Wolfowitz, dar presedintele Bancii Mondiale, care se bucura de sprijinul Casei Albe, refuza sa paraseasca postul de la conducerea institutiei.