Kremlinul a declarat că planurile SUA de a vinde Ucrainei drone MQ-1C Gray Eagle care pot fi armate cu rachete Hellfire nu vor schimba parametrii a ceea ce Rusia numeşte o operaţiune militară specială.

Reuters a relatat despre intenţia administraţiei Joe Biden de a vinde astfel de drone Ucrainei. Tranzacţia poate fi încă blocată de Congres sau anulată de o schimbare de politică de ultim moment, scrie Agerpres.ro.

"Pomparea de arme (occidentale) în Ucraina nu schimbă parametrii operaţiunii speciale", a spus Dmitri Peskov în cadrul unei teleconferinţe cu jurnaliştii. "Scopurile sale vor fi realizate, dar acest lucru va aduce mai multă suferinţă Ucrainei", a adăugat el.

Despre posibilitatea ca teritoriul rus să fie vizat din Ucraina cu noile arme, Peskov a spus: "În continuare nu vreau să vorbesc despre scenariile absolut indezirabile şi foarte neplăcute în care aceste arme ar putea fi ipotetic utilizate împotriva unor ţinte de pe teritoriul nostru. Acest lucru ar schimba situaţia într-o direcţie nefavorabilă", a adăugat el.

Rusia a încercat să intercepteze şi să distrugă armele occidentale trimise Ucrainei după ce a invadat statul vecin pe 24 februarie.

Moscova susţine că livrările de arme occidentale către Kiev şi sancţiunile împotriva economiei Rusiei reprezintă acelaşi lucru cu un "război prin interpuşi" al SUA şi aliaţilor lor.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, Moscova susţinând că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri