Compania britanica de aparare BAE Systems si-a extins luni cota de piata in sectorul militar american profitabil, prin achizitia producatorului de camioane pentru armata Armor Holdings, pentru suma de 4,1 miliarde dolari.

Acesta este a doua tranzactie mare facuta de BAE pe piata americana. BAE Systems este al optulea furnizor de pe piata militara din lume. In urma cu doi ani, BAE a cumparat producatorul american de vehicole United Defense Industries, pentru suma de aproximativ 4 miliarde dolari.

Grupul BAE, cu sediul in Marea Britanie, care isi extinde afacerile din sectorul militar dupa ce a vandut participatia detinuta la constructorul de avioane Airbus, are vanzari de aproximativ 40% pe piata americana.

Pretul de achizitie al firmei Armor Holdings, producator de masini militare si alte echipamente pentru armata, a fost de 88 dolari/actiune, cu 7% mai mult decat cotatia inregistrata de actiunile companiei la inchiderea sedintei bursiere de la sfarsitul saptamanii trecute de pe piata new-yorkeza. Cele doua companii estimeaza ca tranzactia sa fie definitivata in timpul trimestrului al treilea.