Cel mai mare producator de caramizi la nivel mondial, Wienerberger a inregistrat cresteri record ale rezultatelor financiare in Europa Centrala si de Est, sustinute, in special, de cererea mare de pe pietele din Polonia, Cehia, Slovacia si Romania, pentru care se estimeaza mentinerea pe un trend ascendent pana la sfarsitul anului.

Veniturile obtinute de grupul austriac in regiune au urcat cu 111% in primele trei luni ale anului, la 156,5 milioane de euro. Profitul calculat inainte de deducerea impozitelor, dobanzilor, deprecierii si amortizarii (EBITDA) a urcat cu 311%, la 39,5 milioane de euro, de la 9,6 milioane de euro, in urma cu un an.

Grupul Wienerberger a fost infiintat in 1819 si este cotat la Bursa din Viena din 1869. Compania a patruns pe piata romaneasca in 1998 si are in prezent o retea de peste 100 de distribuitori in toata tara.

Citeste si:

In 2004, Wienerberger, cel mai mare producator de caramizi din Romania, a achizitionat doua unitati de productie, una langa Targoviste, la Gura Ocnitei si o a doua la Sibiu. De curand grupul austriac a inceput lucrarile la o noua fabrica in Triteni Cluj, termenul de finalizare fiind stabilit in ultimul trimestru al anului.

In prezent, Wienerberger Sisteme de Caramizi Romania are 205 angajati, dintre care 170 lucreaza in cele doua fabrici, iar restul in structuri administrative si manageriale.