Grupul austriac de caramizi Wienerberger a luat un start puternic in 2007, dupa cum arata rezultatele inregistrate la nivel global din primul trimestru: cresterea veniturilor cu 32% pana la 507.3 milioane euro si a profitului EBITDA cu 51% pana la 83.9 milioane euro.
Cel mai mare producator de caramizi la nivel mondial, Wienerberger a inregistrat cresteri record ale rezultatelor financiare in Europa Centrala si de Est, sustinute, in special, de cererea mare de pe pietele din Polonia, Cehia, Slovacia si Romania, pentru care se estimeaza mentinerea pe un trend ascendent pana la sfarsitul anului.

Veniturile obtinute de grupul austriac in regiune au urcat cu 111% in primele trei luni ale anului, la 156,5 milioane de euro. Profitul calculat inainte de deducerea impozitelor, dobanzilor, deprecierii si amortizarii (EBITDA) a urcat cu 311%, la 39,5 milioane de euro, de la 9,6 milioane de euro, in urma cu un an.

Grupul Wienerberger a fost infiintat in 1819 si este cotat la Bursa din Viena din 1869. Compania a patruns pe piata romaneasca in 1998 si are in prezent o retea de peste 100 de distribuitori in toata tara.

In 2004, Wienerberger, cel mai mare producator de caramizi din Romania, a achizitionat doua unitati de productie, una langa Targoviste, la Gura Ocnitei si o a doua la Sibiu. De curand grupul austriac a inceput lucrarile la o noua fabrica in Triteni Cluj, termenul de finalizare fiind stabilit in ultimul trimestru al anului.

In prezent, Wienerberger Sisteme de Caramizi Romania are 205 angajati, dintre care 170 lucreaza in cele doua fabrici, iar restul in structuri administrative si manageriale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri