Estimata la 61,5 miliarde dolari anul acesta, piata muzicala va ajunge in 2011 la 67,6 miliarde dolari, potrivit previziunilor eMarketer, rata anuala de crestere fiind de 2.19%.
Cu toate acestea, vanzarile de CD-uri vor continua un trend descendent, estimandu-se o reducere cu 29% a acestora, pana in 2011. La polul opus se afla muzica digitala, care a inregistrat cresteri remarcabile in ultimii ani.

Raportul “Digital Music Report” pe 2007 al Federatiei Internationale a Industriei Fonografice (IFPI) a anuntat ca utilizatorii au downloadat anul trecut aproximativ 795 milioane de melodii, mai mult cu 89% fata de anul 2005. Numarul de melodii disponibile pe internet in 2006 a depasit patru milioane, disponibile prin 498 de servicii online de muzica, in peste 40 de tari.

Potrivit IFPI, industria muzicii digitale la nivel global s-a dublat in 2006, ajungand la aproximativ 1.5 miliarde euro. Vanzarile la muzica inregistrata pe piata europeana a fost de aproximativ de 5,4 miliarde euro. O problema a industriei este insa file sharing-ul ilegal. IFPI estimeaza ca mai bine de 20 de miliarde de melodii au fost downloadate ilegal numai in cursul anului 2005.

Coreea de Sud este singura tara din lume unde, in 2006, vanzarile muzicii digitale le-au depasit pe cele fizice. IFPI a mentionat ca cea mai mare provocare din industrie o reprezinta pirateria. Pana la sfarsitul lui 2006, IFPI deschisese aproximativ 8.000 de actiuni penale, in 17 tari, impotriva celor care descarca ilegal muzica. Cresterea aceasta este in defavoarea vanzarilor de muzica stocata pe CD.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri