Volodimir Zelenski avertizează că milioane de oameni s-ar putea confrunta cu o criză alimentară generată de faptul că Rusia a blocat porturile ucrainene de la Marea Neagră. Declarația președintelui ucrainean vine în ziua 107 a războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

„Flota rusă, nu cea britanică sau orice altă flotă, a blocat porturile Ucrainei la Marea Neagră într-un mod care a adus lumea în pragul unei crize alimentare teribile. Nu este doar o criză a prețurilor. Nu ne putem exporta grâul, porumbul, uleiul de semințe și alte bunuri, care au jucat un rol stabilizator pe piața globală. Acest lucru înseamnă că, din păcate, în zeci și zeci de țări poate apărea o adevărată lipsă de alimente. Milioane de oameni ar putea muri de foame dacă blocada rusă a Mării Negre continuă”, a precizat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, potrivit Digi24.

Volodimir ZelenskiVolodimir Zelenski, președintele Ucrainei. Sursa foto: Shutterstock

După 107 zile de război, ucrainenii cer Occidentului noi arme pentru a face față atacurilor puternice care vin dinspre Rusia, în Donbas. Pe de altă parte, Rusia este de părere că Ucraina ar trebui să își schimbe retorica pentru a rezolva problema exportului de cereale și să nu mai solicite arme noi.

Citește și: Reacția lui Serghei Lavrov, întrebat de un ucrainean ce mai fură rușii din țara sa. ”Vă salvăm de neonaziști”

„Orice navă cu marfă poate pleca din porturile Mării Negre, cu condiția ca ucrainenii să curețe fâșia de coastă aflată sub controlul lor. Sper că ucrainenii își vor da seama că nu există nicio alternativă pentru a rezolva această problemă tocmai pe această bază, care este de înțeles, rezonabilă și obiectivă. Sper că vor înceta să caute o cale de ieșire prin a cere Occidentului să-i înarmeze până în dinți și să le furnizeze sisteme anti-navă pe care, după cum spun oficialii ucraineni, intenționează să le folosească împotriva navelor Flotei Ruse din Marea Neagră. Ar fi trebuit să abandoneze o astfel de retorică de mult timp”, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri