Allianz AG, cea mai mare companie de asigurari din Europa, a anuntat ca filiala sa Dresdner Bank a inregistrat o scadere de aproape 30% a veniturilor din tranzactionare, un rezultat negativ care contrasteaza cu restul rezultatelor, peste estimari ale grupului, informeaza NewsIn. Allianz a anuntat, saptamana trecuta, ca a obtinut in primul trimestru un profit net si de operare peste estimari.

Profitul net al Dresdner a scazut cu 7% pana la 612 milioane euro in primul trimestru, dar acest rezultat a fost favorizat de concedieri, a mai anuntat Allianz. Veniturile din tranzactii ale Dresdner au scazut pana la 345 milioane de euro in primul trimestru, de la 484 milioane euro cu un an in urma, desi dezvoltarea pe pietele financiare a ajutat bancile rivale, precum Deutsche Bank, sa obtina profituri peste previziuni din cumpararea si vanzarea unor instrumente financiare precum actiunile sau obligatiunile.

Allianz a anuntat ca 69 de milioane de euro din scaderea veniturilor din tranzactii ale Dresdner a fost din cauza schimbarii tratamentului contabil acordat derivativelor in primul trimestru al acestui an, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Citeste si:

Profitul operational la Dresdner a urcat pana la 677 milioane euro in primul trimestru, de la 529 milioane cu un an in urma, ajutat de castigurile din vanzarea unor subsidiare si a unei companii asociate.

Veniturile diviziei Private and Corporate Clients a Dresdner au scazut pana la 984 milioane euro, de la 991 milioane in aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce veniturile diviziei bancare de investitii au urcat cu 3% in primele trei luni din 2007, pana la 891 milioane euro.

Allianz a inregistrat un profit net trimestrial de 3,24 miliarde de euro, in crestere cu 80% fata de primul trimestru din 2006, in ciuda platilor mari efectuate de companie din cauza unei furtuni care a afectat Europa in luna ianuarie.