Aceasta este prima oară când Rusia confirmă faptul că a capturat doi cetățeni americani ce luptau pentru Ucraina de la momentul declanșării invaziei în această țară la data de 24 februarie.

Cei doi americani, Robert Drueke, în vârstă de 39 de ani, din Alabama, fost luptător în Irak și Andy Huynh, în vârstă de 27 de ani, tot din Alabama, se aflau în Harkov în momentul când au fost capturați, transmite CNN.

O sursă din armata ucraineană a declarat că cei doi luptau sub comanda brigăzii mecanizate 92, lângă orașul Izbytske, conform aceleiași surse. Satul este la mai puțin de 8 km de granița cu Rusia.

Echipa celor doi americani, formată din doar 10 oameni, a înfruntat aproximativ 100 de infanteriști ruși însoțiți de tancuri T72.

Oficialii de la Washington au confirmat de asemenea că sunt informați în legătură cu anumite rapoarte privind capturarea celor doi, fără să facă însă alte comentarii.

Sursa foto: Shutterstock / Avigator Thailand

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri