Un vas de croazieră neterminat, care urma să fie unul dintre cel mai mari din lume în categoria sa, se află în continuare amarat în docul unde a fost construit, din cauza imposibilității administratorilor săi de a-i găsi un cumpărător.

Astfel, proprietarii vasului botezat Global Dream (vis global, n.r.) II, s-ar putea debarasa de acesta la preț de fier vechi, informează publicația de specialitate An Bord, citată de ndtv.

Atenția acestora este concentrată în acest moment, în schimb, pe vasul-pereche al acestuia, Global Dream, ambele fiind inițial comisionate de linia asiatică de vase de croazieră Dream Cruises (croaziere de vis, n.r).

Aceasta a intrat în faliment, însă, alături de compania-mamă Genting, din Hong Kong, ca urmare a cerinței tot mai reduse pentru astfel de ambarcațiuni cauzată de pandemia Covid-19.

O singură companie, din Suedia, s-a arătat interesată de acest vas pe parcursul construcției acestuia, dar a renunțat ulterior la planul de a îl achiziționa, informează sursa citată.

Vasul de croazieră Global Dream II ar putea fi, prin urmare, remorcat pentru a fi dezmembrat, dacă nu se va găsi un cumpărător pentru acesta în săptămânile imediat următoare.

Chiar și așa, însă, constructorul german ar putea finaliza asamblarea primului vas din această serie, Global Dream, în speranța că, ulterior, i se va găsi un prim proprietar.

Sursa foto: Wikimedia Commons

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri