Ucraina și Republica Moldova au primit statutul de țări candidate la aderarea la UE. Decizia „istorică” a fost luată în unanimitate joi seara de liderii UE, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la reuniunile liderilor din Uniunea Europeană şi Balcanii de Vest, la Consiliul European şi la Summitului Euro în format extins, care vor avea loc la Bruxelles. La Consiliul European urmau să fie discutate cererile de aderare la UE ale Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei.

Săptămâna trecută, trei mari puteri ale UE - Germania, Franța și Italia - au spus că sunt de acord cu statutul de candidat pentru Ucraina, deși cu unele condiții suplimentare. Comisia Europeană a recomandat, de asemenea, o abordare similară. La rândul său, Moldova este văzută ca având mai multe șanse decât Georgia de a primi statutul de candidat la aderare, bucurându-se atât de sprijinul Comisiei, cât și al Germaniei, Franței și Italiei, scrie Digi24.ro.

Sursa foto: Președinție.md

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri