Două persoane au fost ucise şi 14 au fost rănite în urma unor împuşcături petrecute în noaptea de vineri spre sâmbătă în centrul capitalei Oslo, informează poliţia norvegiană.

„A fost confirmată moartea a două persoane în urma împuşcăturilor. Sunt mai mulţi răniţi grav”. Un suspect a fost arestat şi au fost recuperate două arme, a declarat poliţia.

Împuşcăturile s-au produs în jurul orei locale 01:00 (23:00GMT) în trei locuri apropiate din centrul capitalei norvegiene: clubul gay London Pub, clubul de jazz Herr Nilsen şi un punct de vânzare pentru mâncare la pachet. Nu a fost imediat clar care a fost motivul atacului. Zona în care au avut loc împușcăturile s-a extins de la London Pub, spune purtătorul de cuvânt al poliției, Tore Barstad.

„În total, 14 persoane primesc îngrijiri din partea personalului sanitar. Trei persoane sunt grav rănite”, a declarat şeful operaţiunilor poliţiei, Tore Barstad, citat de postul de radio NRK. „Totul indică acum că a fost o singură persoană care a comis această faptă”, a spus el.

„Am văzut un om venind cu o geantă, a luat o armă şi a început să tragă”, a declarat Olav Roenneberg, jurnalist NRK, care se afla la faţa locului în momentul în care au avut loc împuşcăturile.

Spitalul din Ullevaal a primit şase răniţi a căror stare nu este cunoscută, a anunţat un purtător de cuvânt al Spitalului Universitar din Oslo la postul TV2.

Elicopterele au survolat centrul capitalei în timp ce sirenele ambulanţelor şi ale maşinilor de poliţie s-au auzit în întreg oraşul, transmite Agerpres.

În Oslo ar urma să aibă loc astăzi parada comunităţii LGBT, Pride Parade.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri