Compania ruseasca Gazprom ar putea distribui gaze naturale printr-o conducta construita cu intentia de a reduce dependenta Europei fata de Moscova in ceea ce priveste aprovizionarea cu gaz metan, spun surse implicate in realizarea liniei
Proiectul Nabucco ce presupune constructia unei conducte de 3.300 de kilometri in valoare de 4,6 miliarde de euro ( 6,2 miliarde de dolari) si care se afla sub coordonare austriaca, intentioneaza sa transporte gaz provenit din Marea Caspica si din Orientul Mijlociu catre Europa prin Turcia si prin Balcani.

Planul beneficiaza de sustinere puternica din partea Uniunii Europene si SUA, nerabdatoare sa reduca dependenta Europei de gazul livrat din Rusia si cateva dintre marile companii din domeniul energetic si-au exprimat interesul pentru a se implica in proiect.

"Daca ne gandim la cantitatea de gaz pe care o poate transporta linia Nabucco, chiar si Rusia ar putea sa se implice in proiect" a declarat potrivit NewsIn, o sursa oficiala din cadrul Ministerului turc al Energiei pentru Reuters cu conditia anonimatului.

Aceasta a confirmat ca Gazprom a desfasurat tratative in ultimele saptamani cu consortiul europeano-american in legatura cu distributia de gaz pe linia Nabucco, care va transporta 31 de miliarde de metri cubi pe an la capacitate maxima. "Consortiul este tolerant fata de aceasta idee. Nu se asteapta obiectii din partea SUA ori Europei cu privire la transportul gazului rusesc prin conducta", a adaugat aceeasi sursa.

Grupul austriac de stat OMV care se ocupa de exploatarea petrolului si gazelor naturale se afla la conducerea consortiumului Nabucco si include companii originare in tarile de tranzit-MOL din Ungaria, Bulgargaz din Bulgaria, Transgaz din Romania si compania turceasca de stat Botas.

Proiectul Nabucco a fost criticat pentru intarziere, pentru lipsa unui program convingator care sa precizeze inceperea activitatii si pentru presupuse ezitari din partea Ungariei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri