NATO va suplimenta numărul de soldați care vor fi staționați în țările estice ale alianței la peste 300.000, numărul lor actual fiind de aproximativ 40.000.

Anunțul a fost făcut de Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, în marja summitului G7 care are loc în aceste zile la Schloss Elmau, în Germania și înaintea reuniunii NATO ce va avea loc între 28 și 30 iunie la Madrid, transmite Sky News.

Un alt aspect important este acela conform căruia NATO ar putea desemna Rusia drept ”cea mai importantă și directă amenințare”, o mișcare care nu va mai lăsa loc de dubii în ce privește prioritățile alianței în anii următori.

Măsura este menită să calmeze nervozitatea tot mai mare a țărilor aflate în prima linie a conflictului ruso-ucrainean, în special în ce privește scenariile conform cărora Rusia ar putea ataca NATO prin așa-numitul coridor Suwałki (sau breșa Suwałki), în încercarea de a securiza exclava rusă Kaliningrad.

Astfel, se poate spune că avertismentele repetate la adresa lui Vladimir Putin făcute de Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, conform cărora "tot ce va obține președintele rus în urma agresiunii asupra Ucrainei va fi să aibă mai mult NATO la ușa sa", devin realitate.

Sursa foto: Shutterstock / Rokas Tenys

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri