Ucraina a solicitat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la cele mai recente bombardamente ruseşti împotriva unor ţinte civile, reuniune care va avea loc marţi la ora 19:00 GMT, informează AFP, citată de Agerpres.

Conform anunţului făcut de preşedinţia albaneză a Consiliului de Securitate al ONU, atacul cu rachetă de luni asupra unui centru comercial din oraşul Kremenciuk "va fi subiectul principal" al acestei sesiuni, a declarat un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice albaneze.

În cadrul întâlnirii de marţi va fi dezbătut şi atacul cu rachete de la Kiev care a ţintit duminică un complex rezidenţial din apropierea centrului capitalei ucrainene.

Conform autorităţilor ucrainene, acest atac s-a soldat cu un mort şi mai mulţi răniţi şi a avut loc cu câteva ore înaintea începerii summitului G7 organizat în Germania, pe agenda căruia războiul din Ucraina ocupă un loc important.

Bilanţul morţilor în urma atacului cu rachetă al forţelor ruse asupra unui centru comercial din Kremenciuk a crescut la 16 morţi şi 59 răniţi, conform informaţiilor furnizate de şeful serviciilor de urgenţă ucrainene. În momentul atacului, în centrul comercial respectiv s-ar fi aflat circa 1.000 de persoane.

"La ora actuală avem cunoştinţă de 16 morţi şi 59 de răniţi, dintre care 25 se află în spital. Informaţiile sunt în curs de actualizare", a anunţat pe Telegram Serghii Kruk în noaptea de luni spre marţi.

Echipajele de intervenţie se concentrează în principal pe "salvare, îndepărtarea dărâmăturilor şi stingerea incendiului", potrivit sursei citate. Serghii Kruk a adăugat că "toate echipele de intervenţie lucrează în mod intens" iar activitatea "va continua 24 de ore din 24".

"Vreau să insist din nou: nu ignoraţi raidurile aeriene!" a avertizat şeful serviciilor de urgenţă ucrainene.

Liderii G7: Atac abominabil, crimă de război

Liderii G7 au calificat luni drept un "atac abominabil" şi o "crimă de război" bombardamentul rusesc cu rachete asupra centrului comercial din Kremenciuk.

"Atacuri fără discernământ la adresa civililor nevinovaţi constituie o crimă de război", au spus liderii reuniţi în cadrul summitului G7 găzduit într-un castel din Alpii bavarezi din sudul Germaniei într-o declaraţie care "condamnă solemn atacul odios" şi asigură că Vladimir Putin va trebui să "dea socoteală".

Preşedintele francez Emmanuel Macron a denunţat o "oroare absolută" după atacul din Kremenciuk şi a cerut poporului rus să "privească adevărul în faţă" într-o postare pe Twitter însoţită de o înregistrare video cu mallul cuprins de flăcări."Împărtăşim durerea familiilor victimelor. Şi furia pentru o asemenea infamie", a adăugat preşedintele francez, care participă la summitul G7, într-un mesaj difuzat în limbile rusă şi ucraineană.

Lumea este "îngrozită" de acest atac,"cea mai recentă dintr-o serie de atrocităţi", declarase cu puţin timp înainte şi secretarul de stat american Antony Blinken.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri