Ucraina a anunţat un schimb de prizonieri cu Rusia - 144 de soldaţi, dintre care 95 de ''apărători ai (oţelăriei) Azovstal'' din Mariupol (sud-est), care au luptat în acest oraş-port asediat de armata rusă timp de câteva săptămâni înainte de a se preda.

"Este cel mai mare schimb de prizonieri (cu Moscova) de la începutul invaziei ruse", a scris, pe Telegram, Direcţia Principală de Informaţii, de pe lângă Ministerul ucrainean al Apărării, fără a oferi mai multe detalii despre locul şi data operaţiunii, scrie Agerpres.ro.

"Printre aceştia se numără 43 de militari din regimentul Azov", unitate integrată de câţiva ani în armata ucraineană, dar pe care Moscova o descrie drept "nazistă", a adăugat serviciul de informaţii ucrainean.

Ei au fost schimbaţi cu alţi 52 de militari care se aflau, de asemenea, în oţelăria Azovstal din Mariupol la momentul asaltului rusesc.

"Majoritatea" prizonierilor care au făcut obiectul schimbului "sunt grav răniţi" de "gloanţe sau schije", dar au şi "arsuri, fracturi", potrivit aceleiaşi surse.

"Toţi primesc tratament - medical şi psihologic", a adăugat Direcţia Principală de Informaţii a Ucrainei, care a anunţat marţi eliberarea a 17 prizonieri într-un alt schimb cu Rusia.

Kievul şi Moscova au efectuat mai multe schimburi de prizonieri de la începutul invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie.

Cel mai recent schimb de prizonieri anunţat oficial înainte de aceste două schimburi a avut loc la începutul lunii mai şi a implicat 41 de ucraineni.

Cele două ţări au procedat, de asemenea, la jumătatea lunii iunie la un schimb de trupuri ale soldaţilor ucişi, care a permis Ucrainei să recupereze rămăşiţele a 64 de apărători ai combinatului siderurgic Azovstal din Mariupol.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri