Un înalt oficial ucrainean a dezvăluit imagini cu tunul auto-propulsat folosit de armata ucraineană pentru a lovi pozițiile rusești de pe Insula Șerpilor - bombardament în urma căruia forțele Kremlinului au abandonat această poziție strategică.

Serhii Pașinski, șeful Administrației Prezidențiale de la Kiev, a postat pe Facebook imagini cu un model unic de tun, realizat chiar de specialiștii ucraineni. 2S22 Bohdana este un obuzier autopropulsat de 155 mm, care poate lovi ținte la peste 40 de kilometri.

Potivit lui Pașinski, modelul era gata încă din 2019, dar producția sa a fost blocată de corupție și birocrație - nu fără un aport considerabil al rușilor. Ca urmare, a fost produs un singur exemplar.

Testat prima dată în toamna anului trecut, tunul a fost salvat de invazia rusească și trimis pe front. Oficialul ucrainean afirmă că Bohdana a jucat un rol decisiv în eliminarea forțelor rusești de pe Insula Șerpilor, bombardând-o timp de 10 zile și distrugând sistemul de rachete ”Panțir” instalat aici.

Citește și: Marele risc al războiului din Ucraina: să devenim vecini cu Rusia. De ce este importantă Insula Șerpilor


Rusia a recunoscut că și-a retras forțele de pe insulă, dar a descris această acțiune drept un gest de bunăvoință care ar trebui să faciliteze exporturile Ucrainei de cereale.

Sursa foto: Facebook / Serhii Pașinskii

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri