Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, în marja participării la Summitul NATO de la Madrid, o întrevedere cu omologul turc, Recep Tayyip Erdogan, la finalul căreia cei doi oficiali au avut o scurtă discuţie despre fotbal, scrie Agerpres.

Conform unor surse oficiale citate de Agerpres, preşedintele Erdogan l-a întrebat pe şeful statului român ce face Gheorghe Hagi.

Klaus Iohannis i-a spus că acesta este bine, antrenează, are o academie de fotbal şi pregăteşte tineri fotbalişti.

Preşedintele turc a amintit şi de Ianis Hagi, fiul lui Gheorghe Hagi. Preşedintele Iohannis a afirmat că acesta este talentat şi un bun jucător.

Ce s-a mai discutat, afară de Hagi

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul discuţiilor, preşedintele Klaus Iohannis a mai vorbit și despre nivelul foarte bun al relaţiei de Parteneriat Strategic dintre România şi Turcia. Cei doi preşedinţi au convenit şi intensificarea cooperării în domeniul energiei, cu relevanţă sporită în actualul context de securitate, arată Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată menţionează că preşedintele Turciei a mulţumit pentru sprijinul acordat de România în gestionarea incendiilor de vegetaţie care au afectat Turcia în cursul anului trecut.

Cei doi şefi de stat au abordat şi situaţia din Ucraina, precum şi perspectivele de evoluţie ale războiului declanşat de Federaţia Rusă, context în care preşedintele Iohannis a împărtăşit evaluarea părţii române, inclusiv în urma vizitei efectuate pe 16 iunie la Kiev, iar preşedintele Turciei a informat cu privire la rezultatele demersurilor de mediere pe care le întreprinde.

Un alt subiect important a fost tranzitul cerealelor din Ucraina, preşedintele Klaus Iohannis prezentând eforturile depuse de ţara noastră pentru creşterea capacităţii de tranzit prin România.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri