Secretarul de stat american Antony Blinken a subliniat că Rusia a auzit un "cor de apeluri al lumii întregi" pentru a pune capăt războiului în Ucraina, ca urmare a participării ministrului de externe rus Serghei Lavrov la reuniune, informează AFP, citată de Agerpres.

"Ceea ce noi am auzit deja astăzi este un important cor al lumii întregi, nu doar al SUA (...) pentru ca agresiunea (Rusiei în Ucraina) să înceteze", a declarat Blinken în faţa unor jurnalişti.

Secretarul de stat american s-a adresat omologului său rus în timpul discuţiilor în spatele uşilor închise care au avut loc la reuniunea G20 din Bali, cerând ca Moscova să permită livrările de cereale din Ucraina.

"Mă adresez colegilor noştri ruşi: Ucraina nu este ţara voastră. Grâul ei nu este grâul vostru. De ce blocaţi porturile? Trebuie să lăsaţi grâul să iasă" din porturi, i-a spus Blinken lui Serghei Lavrov, cu care a refuzat să aibă o întrevedere separată.

Potrivit unor surse diplomatice citate de AFP, şeful diplomaţiei ruse a absentat atunci când omologul său ucrainean s-a adresat online vineri miniştrilor de externe ai ţărilor din G20 reuniţi în Indonezia. Lavrov a asistat la sesiunile care au avut loc vineri dimineaţa în Bali, însă nu a fost prezent când şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba a vorbit în cadrul acestei reuniuni dominate de războiul Rusiei în Ucraina.

De altfel, vineri Lavrov a respins vineri criticile "frenetice" ale Occidentului în legătură cu războiul din Ucraina, mustrând adversarii Rusiei pentru că au pierdut şansa de a aborda în cadrul G20 probleme economice globale.

Serghei Lavrov a decis să părăsească summitul G20 de la Bali mai devreme, sărind peste sesiunile planificate pentru vineri după-amiaza, precum şi peste dineul oficial de vineri seara.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri