Turiștii din Grecia, infectați cu coronavirus, nu vor mai fi supuși unei carantine de cinci zile. Restricția se aplică în mod normal cetățenilor care se vor îmbolnăvi și se află la locul lor de reședință, prevede o decizie ministerială comună publicată în Monitorul Oficial. Decizia publicată de ministerele Sănătății, Turismului și Finanțelor, pe 6 iulie 2022, vine în timp ce sezonul turistic atât pentru localnici, cât și pentru străini a început deja de ceva vreme.

Conform orientărilor ministerelor privind „protocoalele speciale de sănătate privind măsurile împotriva COVID-19 pentru întreprinderile turistice […] nu vor exista camere de carantină pentru turiști” în vara anului 2022, scrie KeepTalkingGreece.

În timp ce izolarea de 5 zile la domiciliu rămâne obligatorie pentru greci, turiștii sunt „diferiți” și vor rămâne în carantină doar dacă doresc și numai pentru numărul de zile în care au plătit în avans cazarea în hotel sau în alte facilități.

În prezent, carantina de 5 zile pentru turiști este la nivel de recomandare.

În plus, în timp ce sunt infectați și pozitivi cu coronavirus, aceștia vor putea călători cu vaporul, avionul sau orice alte mijloace, pur și simplu folosind o mască de înaltă protecție (FFP2 sau KN95).

„Au fost multe discuții despre cum să gestionăm focarele în locurile de cazare turistice și am decis să aplicăm ceea ce se aplică în restul țărilor mediteraneene, deoarece majoritatea țărilor din nordul Europei nu au deloc măsuri de protecție împotriva coronavirusului ”, a declarat Christos Hatzichristodoulou, profesor de igienă și epidemiologie la Facultatea de Medicină a Universității din Thessalia.

Cum se transpun măsurile, mai exact

Toate acestea înseamnă că, în practică, dacă cineva a rezervat patru zile într-un hotel și este testat pozitiv cu COVID-19 în a doua zi, va fi izolat, la nivel de recomandare, în camera lui pentru restul de două zile ale sejurului rezervat.

După terminarea zilelor de vacanță, acesta poate pleca, chiar dacă este încă pozitiv. Singura obligație care apare este purtarea unei măști de protecție.

Dacă turistul în cauză se simte prea rău, hotelul trebuie să sune la serviciul de ambulanță, care trebuie să transfere pacientul la cea mai apropiată unitate medicală, destinată tratării infecțiilor cu COVID.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri