Colonelul Christophe Degand, comandantul Grupului de luptă NATO din ţara noastră, condus de Franţa în calitate de naţiune-cadru, a declarat că batalionul său are misiunea principală de descurajare, dar este pregătit "pentru orice".

Acesta a participat la recepţia de Ziua Franţei găzduită la misiunea diplomatică din Bucureşti, transmite Agerpres.

"Misiunea este să contribuim la descurajarea şi apărarea graniţei de est a Europei. Am fost primiţi cu căldură aici şi toate activităţile pe care le avem alături de colegii români arată pregătirea lor. Românii ne susţin", a spus Degand.

El a afirmat că batalionul este pregătit pentru "orice".

"Suntem aici să ajutăm la descurajarea oricărui atac, dar, dacă este cazul, suntem pregătiţi să apărăm. Asta este misiunea noastră. Suntem pregătiţi pentru orice. Ne antrenăm intens cu partenerii români şi din NATO", a precizat Degand.

Locotenent-colonelul Clement, care face parte din batalionul de geniu ce construieşte baza pentru militarii Grupului, la baza de la Cincu, a declarat că lucrările, care trebuie să se încheie până la iarnă, se desfăşoară potrivit graficului.

Respectiva bază va trebui să găzduiască aproximativ 1.000 de soldaţi "pentru ca batalionul să fie consolidat pe Flancul estic".

"Avem puţin timp, dar lucrările merg conform planului. Francezi, olandezi, belgieni şi români ne ajută să fim în grafic şi până acum totul este bine", a susţinut el, adăugând că în locul în care se desfăşoară construcţia, în mijlocul munţilor, este o "privelişte fantastică".

Sursa foto: Printscreen Armée française - Opérations militaires/ Twitter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri